Searching...
Saturday, 28 June 2014
00:48 0

BERITA Dr Maza nafi sebar gambar bas mewah Sultan Johor di Twitter  • Dr Maza nafi sebar gambar bas di Twitter

 1 / 1 

Bekas Mufti Perlis, Prof Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin hari ini menafikan beliau memuat naik gambar sebuah bas mewah yg didakwa digunakan untuk Kembara Mahkota Johor (KMJ) 2014 di laman mikro Twitter.

“Penyebar gambar inilah yg melakukan fitnah. Ini gambar yg tidak sah,” katanya yg dipetik dari Twitternya, hari ini.

Menurut Mohd Asri lagi, individu yg menyebarkan gambar tersebut didakwa menggunakan akaun palsu dengan nama dan gambar sama dengan akaun sebenar.

Gambar yg dimuat naik tersebut telah menjadi viral di laman media sosial dan menimbulkan persepsi kurang selesa di kalangan rakyat terutama di Johor.


Beliau menegaskan, gambar yg menunjukkan sebuah bas mewah dilengkapi dengan ruang simpanan kereta mewah itu sebenarnya diambil daripada laporan sebuah portal dari luar negara iaitu Daily Mail di Britain.

Sementara itu, dalam laporan portal Daily Mail, bas mewah berjenama Volkner Mobil Performance berharga 1.2 juta pound sterling itu turut dilengkapi dengan ruang tamu, dapur dan bilik mandi pancuran itu bagaimanapun berbeza dengan bas yg digunakan dalam siri ke-17 KMJ 2014.

Sedangkan model bas yg dipandu sendiri oleh Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar pada 21 hingga 24 Jun lalu adalah revost Marathon Coach.

 

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...