Searching...
Thursday, 3 May 2012
14:27 0

Lelaki Tercantik Di Thailand

DISEBALIK kecantikannya yang luar biasa,sebenarnya Nong Poy Treechada adalah seorang Lelaki yang telah melakukan pembedahan kelamin pada usia 17 tahun.

Nong poy yang lahir pada tahun 1984 ini memiliki ketinggian 171 cm,Ukuran badan: 33-24-36 dan Berat: 48 kg.Jiwa kewanitaannya sudah mulai dirasakan sejak Nong Poy berada di bangku Sekolah Rendah lagi. Nong Poy merasakan dirinya lebih sesuai menjadi seorang perempuan berbanding lelaki. Dan Nong Poy sudah lama bermimpi untuk menjadi seorang perempuan, tetapi jika dia berada dihadapan orang tuanya, Nong Poy masih berkelakuan seperti Anak Lelaki. Nong Poy melakukan pembedahan pada saat berumur 17 tahun.
Pada awalnya Nong Poy sangat takut melakukan pembedahan tersebut, tetapi setelah meminta nasihat dengan ramai doktor pakar, akhirnya dia memutuskan untuk melakukan pembedahan menukar jantina tersebut. Proses pembedahan itu sangat menyakitkan bagi Nong Poy. Dia mengalami kesakitan yang luar biasa, tapi demi ‘cita-cita’nya menjadi seorang perempuan, dia tidak ambil peduli dengan rasa kesakitan pada saat itu. Setelah dia berubah menjadi ‘perempuan’,rasa sakit itu dianggapnya sebagai berbaloi.

Dua tahun setelah melakukan pembedahan,Nong Poy berjaya memenangi Pertandingan Kecantikan ‘Miss Tiffany‘ pada umur 19 tahun. Pada tahun yang sama, Nong Poy menjadi Miss International Queen (lady-boy) 2004. Dia semakin dihargai bukan semata-mata kerana prestasi di pentas dunia yang dia perolehi. Tidak seperti wanita transgender lainnya,Nong Poy tidak melakukan pembedahan plastik pada wajahnya.Dia hanya melakukan pembedahan pada anggota tubuhnya dan menukar alat kelaminnya menjadi wanita.

Oleh karena itu,dia pun ditawar sebagai Model, Bintang Iklan dan juga Pengacara di Thailand. Selain Cantik,Nong Poy juga bijak dan berbakat.Kecerdasan dan kecantikannya pada akhirnya dapat diterima dengan baik oleh masyarakat Thiland.’Nong Poy Treechada’ yang nama sebenarnya ‘Treechada Petcharat’,dikatakan kononnya sudah bertunang dengan seorang Aktor Lelaki Thailand.
Bergambar bersama tunangnya
Nong Poy semasa kecil

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...