Searching...
Sunday, 22 April 2012
13:06 0

Huh…Belum Apa-apa Proton Preve Sudah Kantoi?Beberapa keping gambar memperlihatkan sebuah model Proton Preve (untuk tujuan uji pandu) yang mana kedudukan tayar bahagian hadapannya (kanan) tercabut sedang tersebar dengan begitu meluas di media sosial sejak semalam.

Ramai yang memberikan pandangan dan komen tersendiri mengenai kejadian itu.

Sekali imbas, siapa yang hendak membeli atau mempercayai Proton lagi kan bila model pandu uji pun boleh rosak begitu pantas.

Namun, pihak Proton Edar telah tampil menjawab apa yang berlaku di fan page Facebook mereka.

Menurut Proton Edar, pada pukul 4.45 petang semalam, salah seorang penasihat jualan mereka terbabit dalam satu kemalangan ketika memandu dari Jalan Sentul menuju ke Jalan Pahang (Kuala Lumpur).

Penasihat jualan berkenaan kata mereka, telah melanggar pembahagi jalan hingga kereta berkenaan terangkat, dan ketika ia jatuh kembali, ‘lower arm’ kereta terbabit patah.

“Kami gembira penasihat jualan kami tidak cedera, namun unit uji pandu kami itu mengalami kerosakkan akibat kemalangan berkenaan,” katanya.

Pihak Proton Edar dalam kenyataan di Facebook mereka menasihatkan orang ramai agar berhati-hati ketika memandu apa jua jenis kenderaan

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...