Searching...
Monday, 16 April 2012
23:42 0

Himpun Bantah Suruhanjaya Diraja Pada 29 April IniMENJIJIKKAN betul bila membaca polemik politik yang cuba ditimbulkan UMNO lanjutan dari dakwaan seorang doktor mamak, kononnya ada beberapa orang Ahli Parlimen Pakatan Rakyat antaranya YB Azmin Ali dan YB Tian Chua, mempersenda raja-raja Melayu pada hari pertabalan DYMM Yang Dipertuan Agung pada 11 April lepas.

Dakwaan itu pula setakat ini hanya disokong oleh SEORANG ahli Parlimen BN (asal usul mamak ini juga), dalam majlis yang dihadiri oleh hampir 1,000 orang tetamu!!

Itu yang dikecoh-kecohkan sangat oleh Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Zahid Hamidi sehingga sampai ke tahap nak mengadakan Suruhanjaya Diraja sangat tu? Penulis kata, amat memalukan bagi seorang ahli politik veteran seperti Zahid Hamidi nak membesarkan isu kecil ini sehingga ke tahap itu.

Justeru, penulis bersetuju dengan cadangan Pakatan Rakyat untuk mengadakan perhimpunan membantah penubuhan Suruhanjaya Diraja ini pada 29 April 2012 yang akan datang di hadapan Istana Negara, Jalan Duta.

Dengan sasaran peserta demonstrasi seramai 100 ribu orang, penulis yakin kebangkitan rakyat ini mampu menghalang BN dan UMNO daripada meneruskan hasrat menubuhkan Suruhanjaya Diraja itu.


0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...