Searching...
Friday, 1 June 2012
15:40 6

Umno Kumpul Hackers Untuk Godam Website, Blog, Facebook Pakatan Rakyat Menjelang PRU13


Sekumpulan BELIA yang mempunyai kemahiran yang sangat tinggi dalam ilmu cyber dan berpotensi ke peringkat penggodam Malaysia telah hadir di satu program iaitu Malaysian Youth Cyber Conference atau lebih dikenali sebagai MCC yang telah di adakan di Hotel Heritage Ipoh, Perak pada 12 Mei 2012 yang lalu. Siapa disebalik program ini dan apa MATLAMAT sebenar mereka?

Didalangi oleh sebuah syarikat yang dipercayai KRONI dan mendapat dana dari kerajaan UMNO-BN. Nama syarikat ini adalah VYREC. Tujuan mereka mengumpulkan sebanyak mungkin hackers yang sanggup menjual maruah mereka demi kepentingan UMNO-BN. Pelbagai program telah dilaksanakan, ada yang terima tawaran, ada yang menolak tawaran.

ATUCARA MCC yang telah dijalankan tempoh hari adalah seperti berikut: Aturcara Semasa MCC Adalah Seperti Berikut :-
18:30-19:00 : Pendaftaran
19:00-19:30 : Bacaan Yassin dan Persiapan Solat Maghrib
19:30-20:00 : Kata-Kata Aluan Pengarah Program
20:00-20:45 : Tayangan Video Cara-cara Penggodaman & Makan Malam
20:45 -21:30 : Malaysian Cyber Youth Conference Forum Panel 1 : Adnan Syukur ( Pakar Penasihat IT ) Panel 2 : Khaireel Azlee ( ITYM & VYREC )
21:30-21:45 : Soal Jawab
21:45-22:00 : Kata-Kata Akhir Panel ( Nasihat )
22:00-23:00 : Permainan Siber 23:00 (Sesi Fotografi dan Bersurai)
23:00-23:30 : Santai di persekitaran Ball Room

Sebenarnya ini semua perancangan rapi oleh pihak pihak tertentu untuk mendapatkan 'tentera cyber' yang bukan untuk berdebat atau kempen TETAPI adalah sebuah bala tentera yang akan ditugaskan untuk HACK mana mana Website Pakatan rakyat, Blog Pejuang2 Pakatan Rakyat, Facebook Pejuang2 pakatan Rakyat yang dianggap bahaya bagi pihak UMNO-BN.

Tak semua yang hadir ni terima kerana ada antara mereka tak berminat langsung dengan POLITIK, dan ada juga antara mereka adalah cybertrooper dan blogger Pakatan Rakyat. Difahamkan, ini bukan team yang dicipta untuk meroyan di fb mahupun blog, tak sama seperti UMB, Nadi Rakyat ataupun mana mana team cyber ciptaan UMNO-BN.

Yang ini adalah 'penyerang senyap' yang ditugaskan untuk melumpuhkan terus jentera jentera maya milik Pakatan Rakyat. Tetapi ingin kami ingatkan pada mereka bahawa PAKATAN RAKYAT JUGA MEMPUNYAI BARISAN TENTERA SIBER YANG HEBAT tanpa menawarkan apa apa imbuhan dan mereka benar benar sukarelawan yang sanggup menggadai masa dan tenaga mereka untuk masa depan negara tanpa UMNO-BN.6 comments:

 1. Subhanallh... Buat admin ini.. Bertaubatlah..bertaubatlah,bertaubatlah.... Hentikan fitnah....sesungguhnya fitnah itu besar dosanya. Umno / Bn tidak mengupah/mengumpul mana2 hacker utk tujuan yg jahat. Utk pengthuan, program itu adalah utk memajukan dan memberi perhatian kepada anak2 muda yg bijak dalam dunia IT..subhanallah..bertaubat lah saudara....

  ReplyDelete
 2. Ko jangan buat fitnah lah doh. Kiteorang xde kene ngena dgn Umno la bongok... Kiteorang buat program tu utk berkongsi dan memajukan teknologi IT... Kiteorang nk buat program memang la kne minta kbenaran , xkan nak minta kebenaran kat pakcik mail jual nasi lemak pulak. Jangan FITNAH & jgn libatkan kami dengan politik.. Kalau kau nak buat fitnah juag, TOLONG jangan cari pablisiti dangan GUNA nama KAMI.... Bongok...

  ReplyDelete
 3. Dengan media baru yang semakin popular, termasuk blog, Facebook dan Twitter, serta dalam usaha untuk menjadikan rakyat lebih bertanggungjawab terhadap aktiviti mereka di atas-talian, kini ia telah pun ditetapkan yang mana Akta Keterangan (Pindaan) 2012 bakal dikuat-kuasakan bermula esok, iaitu 1 Jun 2012.

  Bagi yang tidak ketahui, melalui pindaan pada Akta Keterangan, ia menetapkan yang mana para pengguna Internet akan bertanggungjawab terhadap sebarang kandungan yang dihantar ke internet melalui rangkaian ataupun peranti mereka. Secara ringkasnya, sekiranya seseorang pengguna menghantar komen pada blog anda, halaman Facebook Page anda, tweetjack akaun Twitter anda, mahupun dengan “menumpang” talian WiFi anda, maka anda akan dipertanggungjawabkan terhadap sebarang perkara yang dikongsikan melaluinya.

  Selain daripada itu, ia juga mengatakan yang mana sekiranya seseorang memulakan halaman Facebook, Twitter, blog mahupun sebarang perkara menggunakan nama dan gambar anda dan menerbitkan kandungan yang bertentangan dengan undang-undang serta memfitnah seseorang melaluinya, maka anda akan didapati bersalah, dan perlu membuktikan sebaliknya.

  Anda mungkin akan menghadapi masalah sekiranya:

  Anda mempunyai blog, dan seseorang pembaca menerbitkan komen, maka anda akan dianggap sebagai menerbitkan komen tersebut.
  Anda mempunyai halaman Facebook Pages, dan seseorang pengguna menghantar komen atau menerbitkan sesuatu pada Wall, maka anda akan dianggap sebagai menerbitkannya.
  Seseorang menggunakan tablet atau telefon pintar anda untuk menghantar sesuatu yang tidak baik, maka anda akan dianggap sebagai yang menerbitkannya.
  Seseorang menggunakan komputer anda atau laptop anda untuk menerbitkan sesuatu pada internet, maka anda akan bertanggungjawab atasnya.
  Seseorang menceroboh ke talian WiFi anda dan menghantar pelbagai perkara yang bertentangan dengan undang-undang di internet, maka anda akan bertanggungjawab ke atasnya.
  …dan pelbagai perkara yang berkaitan.
  Dalam arena digital dan elektronik ini, semestinya ia boleh dikatakan perkara ini salah satu perkara yang sukar untuk direalisasikan. Apatah lagi memandangkan pada halaman Facebook dan Twitter sesiapa sahaja boleh menggunakan nama dan gambar orang lain, dan berlakon seperti mereka.

  Sebagai contoh, pada hari ini, akaun Facebook Pages untuk seseorang artis mahupun ahli politik sahaja, terdapat lebih daripada satu akaun untuk mereka, yang mana dimulakan oleh peminat dan juga penyokong. Sekadar perbandingan, akaun Facebook milik Najib Razak apabila dilakukan carian, secara kasar, terdapat lebih daripada 10 akaun, sekaligus menjadikan beliau bertanggungjawab terhadap kesemua akaun tersebut sekiranya sesuatu yang tidak sepatutnya diterbitkan, sehinggalah beliau membuktikan sebaliknya.

  Jadi, secara ringkasnya, jagalah peranti dan rangkaian internet anda, disamping bertanggungjawab ke atas pelbagai perkara yang dikongsikan di arena internet, supaya ia tidak menyukarkan anda di kemudian hari.

  ReplyDelete
 4. sial rujuk di sini yer ;)

  addin77.blogspot.com/2012/06/umno-kumpul-hackers-untuk-godam-website.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+addin77+%28addin77%29

  ReplyDelete
 5. harap kau kena sambar petir .

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...