Searching...
Saturday, 16 June 2012
06:47 0

Misi berbeza Greece, Rusia


WARSAW, Poland - Greece dan Rusia mempunyai misi berbeza pada aksi terakhir Kumpulan A kempen kejohanan bola sepak Eropah (Euro 2012) di Stadium Municipal Wroclaw awal pagi esok.

Berbeza dengan Rusia yang hanya memerlukan satu mata untuk mara ke peringkat kalah mati, Greece tidak ada pilihan lain selain mencatat kemenangan.

"Ia bakal menjadi satu perlawanan yang sengit antara kedua-dua pasukan.

"Mereka perlu menang manakala kami hanya perlu seri," kata jurulatih Rusia, Dick Advocaat.

Berdasarkan rekod, tuah tidak memihak kepada Greece selepas tewas kepada Rusia pada dua kejohanan terakhir Euro.

Rusia muncul satu-satunya pasukan yang menewaskan Greece sebelum bangkit memenangi gelaran juara Euro 2004.

Pada Euro 2012, Rusia mengungguli kedudukan teratas dalam Kumpulan A selepas mengumpul empat mata dan menjaringkan lima gol dalam dua perlawanan pertama.

Sementara itu, jurulatih Greece, Fernando Santos memberitahu, beliau yakin Rusia tetap akan mengekalkan corak permainan menyerang yang dimiliki.

"Mereka (Rusia) hanya perlukan seri tetapi saya tidak lihat skuad itu akan mengubah corak permainan mereka.

"Selalunya, pasukan-pasukan besar tidak akan risau dengan perkara seperti ini. Mereka memiliki barisan penyerang yang hebat dan pemain yang berkualiti," kata Santos.

Dalam pada itu, Santos mengakui beliau akan melakukan perubahan dalam kesebelasan utama pasukan itu.

"Kami akan menurunkan pemain baharu pada pertemuan menentang Rusia. Kami memiliki pemain yang boleh berhadapan dengan situasi sukar ini," katanya.

Greece kehilangan penjaga gol utama, Costas Chalkias dan pemain pertahanan, Avraam Papadopoulos kerana masalah kecederaan manakala pertahanan utama, Sokratis Papastathopoulos kembali daripada pergantungan selepas dilayangkan kad merah pada aksi pertama, 8 Jun lalu. - AFP

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...