Searching...
Monday, 7 May 2012
21:18 0

BlackBerry Music Gateway Mainkan Muzik Secara Wireless Ke Speaker

BlackBerry Music Gateway adalah aksesori terbaru dilancarkan oleh Research In Motion, dicipta untuk pengguna smartphone BlackBerry dan pengguna tablet BlackBerry PlayBook. Kegunaannya adalah untuk memainkan senarai lagu dari smartphone juga tablet BlackBerry ke sistem audio jarak tidak lebih 30 kaki. Anda boleh memainkan senarai lagu-lagu keminatan Anda dari smartphone BlackBerry lalu mendengarnya di speaker radio atau di speaker kereta tanpa menggunakan speaker pada peranti BlackBerry (smartphone, tablet) itu sendiri.

Bagaimana ia berfungsi? BlackBerry Music Gateway menerima lagu-lagu yang dihantar melalui protokol tanpa wayar A2DP dan AVRCP ke perantinya kemudian menyalurkan lagu-lagu itu ke sistem pembesar suara (speaker) untuk di dengari. Senarai lagu boleh dikawal dan dipilih-pilih dari smartphone/tablet BlackBerry lalu didengari dispeaker.

Selain serasi untuk digunakan bersama alat BlackBerry, BlackBerry Music Gateway sesuai digunakan bersama alat lain memiliki sambungan Bluetooth menyokong protokol A2DP dan AVRCP. Ia bagus digunakan untuk mendengar lagu bagi sekumpulan orang misalnya ketika bekerja di pejabat, ketika bersantai di rumah atau ketika di dalam kenderaan.

Setakat ini, BlackBerry Music Gateway masih belum ada dipaparkan di Shop BlackBerry Malaysia, kedai online untuk membeli kesemua peranti Blackberry juga aksesori BlackBerry di internet. Namun Anda boleh masuk ke sana selalu untuk menyemaknya sama ada sudah ada dijual atau belum.

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...