Searching...
Saturday, 26 May 2012
13:07 0

[18+] Cara Mengetahui Umur Seseorang


Seorang perempuan baru saja menjalani rawatan wajah sempena hari jadinya. Wanita itu sudah pun membelanjakan lebih kurang RM5,000.00 dan berasa sangat puas hati. Dalam perjalanan pulang ke rumah selepas menjalani rawatan itu, dia singgah sebentar di sebuah kedai mamak untuk membeli surat khabar.

Semasa membayar duit surat khabar itu, diapun bertanya pada mamak tuan punya kedai itu.

“Mamak, boleh tanya tak? awak, agak-agak berapa umur saya sekarang ini?” tanya wanita itu.

“Lebih kurang 30 tahun”, mamak itu menjawab.

“Tidaklah, sebenarnya saya sudah berumur 50 tahun.” jawab wanita itu riang kerana orang masih menyangkanya lebih muda dengan wajah barunya itu. Tidak lama kemudian, dia singgah pula ke McDonalds.
Semasa mengorder burger, wanita itu pun mencelah dan bertanya pada awek yang menjaga kaunter. Soalan yang sama seperti yang dia tanya pada mamak tadi.

Awek itupun menjawab, “Entahlah, rasanya dalam 29 tahun kot”.

Wanita itu pun menjawab, “Tidaklah dik, kakak sudah berumur 50 tahun.” Wanita itu bertambah-tambahlah happy, dan menyambung perjalanan untuk pulang ke rumah. Semasa menunggu bas, wanita itu duduk bersebelahan dengan seorang pakcik tua di satu Bus Stop. Sebab boring tunggu bas lama sangat, wanita itu pun bertanya kepada pakcik itu. Soalan yang sama seperti yang dia tanya pada awek McDonalds tadi.

Pakcik itupun menjawab, “Pak cik sudah tua. Umurpun sudah 75 tahun. Mata pakcik sudah kabur, tapi pakcik boleh tahu berapa umur seseorang wanita itu dengan satu cara. Dulu masa muda-muda dulu pakcik ada belajar.”

“Macam mana caranya?”, tanya wanita itu pula ingin tahu.

“Pakcik kena rasa dan kaji bahagian sulit wanita itu, barulah pakcik boleh bagi tahu dengan tepat”.
Mereka berdua diam seketika. Wanita itu pula rasa ingin tahu sangat-sangat apa cara yang digunakan oleh orang tua itu. Akhirnya wanita itu berkata:

“Ahh… tidak kisahlah pakcik, pakcik boleh rasa bahagian sulit saya, saya hendak tahu macam mana pakcik boleh tahu umur saya”.

“Baiklah”‘ kata pakcik tua tu.

Mereka berdua pun pergi kat bahagian belakang bangunan di mana tiada orang. Kemudian pakcik tua itupun menarik ke bawah seluar dalam wanita tersebut dan start lah meraba alat sulit wanita tersebut. Selepas beberapa minit, wanita tu pun berkata:

“Okay! Okay! cukup tu pakcik, sekarang saya hendak pakcik beritahu berapa umur saya.”

Pakcik itu pun berhenti meraba dan menjawab, “Umur awak sudah 50 tahun.”

Mendengar jawapan pakcik itu, maka terkejut beruklah wanita itu.

“Fuiyooo…macam magic jer, macam mana pakcik boleh tahu?”, tanya wanita tersebut.

Pakcik tua itupun dengan tersenyum lebar menjawab,

“Pakcik beratur belakang awak tadi dekat McDonalds, heheheheh”.

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...