Searching...
Wednesday, 18 April 2012
16:32 0

Subhanallah ! Masuk Islam Kerana Pakaian Dalam

Gambar Hiasan

Mungkin kedengaran aneh dan janggal. Hidayah memang boleh datang bila-bila saja dan pada siapa saja. Selama ini mungkin kita lebih sering mendengar masuk Islamnya seorang non muslim kedalam Islam di sebabkan hal-hal luar biasa dan penting. Seperti doktor Miller seorang kristian Kanada yang masuk Islam setelah menjumpai I’jaz Qur’an dari berbagai segi.Tapi cerita yang satu ini benar-benar tidak biasa. Ya,… masuk Islam gara-gara pakaian dalam!!

Fakta ini dikisahkan Doktor Sholeh Pengajar di sebuah perguruan Tinggi Islam di Saudi, ketika ditugaskan ke England. Ada seorang perempuan tua yang biasa mencuci pakaian para mahasiswa Inggeris termasuk pakaian dalam mereka.

Suatu hari wanita tua ini menceritakan keheranannya selama bertugas pada Doktor Sholeh, perihal adanya pakaian dalam yang ‘aneh’. Ada beberapa pakaian dalam yang tidak berbau seperti mahasiswa umumnya, apa sebabnya? Maka ustadz ini menceritakan kerana pemiliknya adalah muslim, agama kami mengajarkan bersuci setiap selesai buang air kecil maupun buang air besar, tidak seperti mereka yang tidak perhatian dalam masalah seperti ini.

Betapa terkesan ibu tua ini dan tidak lama kemudian ia mengikrarkan syahadat, masuk Islam dengan perantaraan pakaian dalam!!!

Di kutip dari : Majalah Al-Qawwam edisi 15, dzul qa’dah 1427 H Badiah, Riyadh.

Kosa kata:

I’jaz Qur’an : artinya adalah kehebatan, kemukjizatan dan keajaiban Al-Qur’an

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...