Searching...
Saturday, 28 April 2012
20:58 2

Saya Mengaku Gagal Kawal Penyokong Bersih 3.0 - Ambiga


KUALA LUMPUR, 28 Apr - Pengerusi Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih), Datuk S. Ambiga mengakui gagal mengawal emosi peserta demonstrasi Bersih 3.0 hingga memaksa polis mengambil tindakan menembak meriam air dan gas pemedih mata.

Sambil melahirkan rasa kecewa, Ambiga bagaimanapun menegaskan tindakan provokasi sebilangan penyokong Bersih hingga bertindak merempuh penghadang polis di Dataran Merdeka bertentangan dengan arahan yang dikeluarkan pihaknya.

"Tindakan merempuh dan melanggar penghadang polis di Dataran Merdeka bukan sesuatu yang kita sokong.

"Sejak daripada awal kita sudah berjanji untuk tidak melanggar sekatan. Saya percaya akibat daripada itulah pihak polis mengambil tindakan menembak meriam air dan gas pemedih mata," katanya pada sidang media di KL Sentral sebentar tadi.

2 comments:

  1. Si.Doremon tembikar kononya tak dpt mengawal penyokong bersih hanya alasan,macam mana nak kawal kalau beliau sendiri degil,hanya mementingkan diri sendiri.Apalah si bahlol macam tembikar tahu perasaan rakyat Malaysia yang cintakan keamanan.Kalau si pengkhianat macam tembikar di bakar atau d bom hidup-hidup barulah aman negara yg tercinta ini.Hidup rakyat Malaysia yg bencikan demonstasi semoga Malaysia lebih maju.

    ReplyDelete
  2. yg plg bangang nye org melayu plak yg merusuh..cuba tgk kaum lain..mn ade merusuh..bingai punya olang...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...