Searching...
Tuesday, 1 May 2012
10:41 0

Baru Berusia 21 Tahun, Sudah Mampu Miliki 30 Buah Kereta MewahRIYADH: Seorang pemuda yang baru berusia 21 tahun sudah mampu memliki hampir 30 buah kereta mewah di garaj rumahnya...
Mahasiswa bernama Dhiaa Al-Essa ini memiliki koleksi 30 buah kereta mewah yang di antaranya terdiri dari 4 buah Ferrari, 5 buah Prosche, 3 buah Lamborghini, 2 buah Rolls-Royce dan sebuah Mercedes SLR McLaren.
Lebih menarik lagi, Dhia Al-Essa ternyata belum puas lalu memesan sebuah kereta jenis Koenigsegg Agera yang lengkap dengan sebuah kunci bersalut emas dan sebuah kereta mewah jenis Buggati Veyron untuk ulang tahunnya yang ke-22.

Untuk makluman, pemuda ini membeli kesemua koleksi kereta mewah berkenaan menggunakan duit bapanya yang mungkin seorang jutawan terkemuka di negara ini. Semua koleksi peribadinya itu memiliki plat nombor 070.Difahamkan, Al-Essa kerap melancong ke London, Montreal, Las Vegas dan New York pada musim panas hanya untuk bersiar-siar dengan menaiki kereta mewahnya.

“Saya suka dengan kelajuan tetapi di Arab Saudi batas halaju hanya 120 km/j, itu sangat perlahan. Ketika Bugatti tiba saya berharap untuk membawanya ke Jerman dimana kita dapat memandu selaju yang mungkin.

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...